Güvenlik duvarları yani firewall sistemleri, gelen ve giden tüm ağ trafiğini kontrol ederek belirli filtrelerden geçirip, ağ trafiği içerisindeki zararlı eylemleri durdurmayı amaçlar. Bu sayede ağ güvenliği sağlanır. Şirket içi ağ veya ağlar üzerindeki cihaz ve bilgisayarlarınızı diğer ağlar (internet) üzerinden gelecek saldırılara karşı koruyan, iç ve dış ağlar arası ağ trafiğini (network) belirli kurallara göre denetleyen bir güvenlik mekanizmasıdır.
Antivirüs programları, virüslere karşı yazılmış, temizleme, kurtarma işlemlerini yerine getiren koruyucu programlara verilen genel isimdir.
Virüslerin en çok yayıldığı servisler olan e-mail, http ve ftp trafikleri firewall mantığı esas alınarak antivirüs ağ geçidine yönlendirilir. Buradaki tarama işleminden sonra gerekli yerlere yönlendirilme yapılır. Bu sistemle dışarıdan gelecek olan virüsler engellenmiş olur. Mail sunucuları üzerine kurulan antivirüs sistemiyle yerel ağ içerisinde e-mail aracılığıyla dolaşan virüslerde etkisiz hale getirilmiş olur.
Veri sızıntısı önleme yazılımları, gizli bilgilerin, kurum dışına çıkmasını önlemek amacıyla geliştirilmiştir. Verinin saklandığı ortamlarda (dosya sunucusu gibi), iletildiği ortamlarda (e-mail, ftp gibi) ve kullanıldığı ortamlarda (bilgisayarlar, USB Cihazları gibi) saptanması, izlenmesi ve verinin korunması sağlanır. DLP çözümleri aynı zamanda içerik filtreleme çözümleri ile entegre çalışabilirler.
Yedekleme, kuruluşunuzun bilgilerinin, yazılımlarının ve depolanan verilerin geri dönülemez biçimde kaybolmasını engellemek amacıyla birden fazla kopya halinde bulundurulmasıdır. Evotech bilgi teknolojileri kuruluşunuz için uygun olan yedekleme çözümlerini sunar.